KFM_logo_small-kopiëren.png

Album: Muse – Simulation Theory

20181128-muse

Onlangs kwam het nieuwe album van Muse uit. Het trio bestaande uit zanger, gitarist en pianist Matthew Bellamy, drummer Dominic Howard en bassist Christopher Wolstenholme. Het drietal wat voornamelijk alternatieve rock maakt, heeft sinds 1999 haar 10e album afgeleverd (incl een verzamelalbum en live album). Officieel dus hun 8e studio album.

Daarnaast zijn veel liedjes niet alleen symfonisch, catchy maar ook bombastisch te noemen. In de zomer werd al aangekondigd dat de band op tournee gaat in 2019. Begin november kwam Simulation Theory uit. De recensies op Internet verschillen behoorlijk. Van zeer matig tot meesterwerk. Eén van de recensies kon ik mij wel behoorlijk in vinden

Het uitrekken van de emotie en spanning geeft mooie uitgesponnen melodieën. in sommige nummers herken je vaag andere liedjes (Dig down doet wel heel erg aan Freedom 90 van George Michel denken) of koortjes (Queen ligt op de loer).
Propaganda is een aanklacht tegen politiek nepnieuws. Een van de hoogtepunten is The dark side, zeker de remix-versie van de special edition is pure ear-candy. Dig down is een stadion anthem zoals alleen Muse ze kan maken. Simulation theory staat vol met herkenbare Muse liedjes.
Via: https://timpaanmuziek.nl/

Mijn persoonlijke favoriet vind je terug op de Deluxe edition. Dat is een remake van openingstrack Algorithm (Alternate Reality Version). Ik vind het een te gek album, en beter dan zijn voorgang Drones uit 2015

Algorithm (official video)

Algorithm (Alternate Reality Version)