KFM_logo_small-kopiëren.png

De bio van Eric Verbrugge

Mijn naam is Pieter van Ree, maar op de radio heet ik, al jaar en dag, ‘Eric Verbrugge’. Dat is al sinds ik radio maak (vanaf mijn 16e jaar). Mijn eerste radioprogramma’s maakte ik bij Radio Tsarina, een radiopiraat uit de gemeente Anna Paulowna. Vandaar deze ‘nickname’.
Ik heb bijna 1 jaar bij deze radiopiraat gezeten, toen de omroep vrijwillig stopte (in februari 1985), om uiteindelijk een lokale omroep te worden. Op 18 juni 1988 gebeurde dat eindelijk met de officiële opening. 

Tot 1997, toen ik de overstap maakte naar Radio Zuiderzee, heb ik in Breezand radio gemaakt. In 1994 begon ik samen met wat vrienden een weekend programma te maken. Dit werd Kick FM. Het team bestond uit Walter Hoogenbosch, Rob de Zwart, Arno van Graas en mijzelf. Elke zater- en zondag maakte we tussen 14:00 – 18:00 dit programma. Doordat we ook een spelletje deden, konden luisteraars iets winnen. 
Uiteindelijk werd het programma zo populair dat we zelfs sponsors wisten aan te trekken. 

Door meningsverschilen ging het programma bij Tsarina ten onder en stapte ik over naar een andere de lokale omroep. Deze zat voor de gemeente Wieringen, Zuiderzee FM.
Vanaf 1997 maakte ik, en soms met Rob en Walter het programma Kick FM. Hier heb ik tot 2004 programma’s gemaakt. Een klein jaar was ik “radio werkeloos”, om toch in 2005 terug te keren bij Tsarina. Dit avontuur heeft slechts ruim 1 jaar geduurd.

Kick FM werd ergens in 1993-1994 ‘geboren’. De naam is bedacht door Rob de Zwart. In die jaren bedachten we het idee met programma-items en een horizontaal-weekend-programmering. Het team bestond uit Walter Hoogenbosch, Arno van Graas (zondag), Rob de Zwart en mijzelf (zaterdag).
We waren een hecht clubje, met passie voor radio. 

In 2002 heb ik de domeinnaam kickfm.nl vastgelegd. Op 15 maart 2022 bestaat het domein officieel 20 jaar. In de afgelopen periode is Kick FM ook zelfs een internet radiostation geweest. Geheel allemaal netjes geregeld. Walter verhuisde naar het midden van het land en kwam op idee om 24/7 Kick FM te laten draaien. Dat gebeurde eind 2007. Hiervoor werd een tweede domeinnaam vastgelegd, nl.: kickfm.net
Pas in september 2008, was daar de eerste gepresenteerde uitzending te horen. Dat was een test…jaja. Op 27 september 2008 startte Walter het programma. Na 1 uur nam ik de microfoon over. Het was bij Walter thuis in z’n home studio.
Zoals Walter zei, het zou om een test gaan. Een week later waren we er elk weekend. Het werd ‘De Zaterdagmiddag Remedie’. Een programma die ik eerder met Walter bij Tsarina had gemaakt. Het is leuk om wat korte audiofragmenten terug te horen

Als eerste Walter Hoogenbosch (1e uitzending op 27-09-2008)

Daarna ik met de eerste uitzending, ook op 27-09-2008

Een week later werd het programma omgedoopt naar ‘Zaterdagmiddag Remedie’. Zo klonkt het promootje

Het programma zou tot 15 mei 2010 uitgezonden blijven. Persoonlijke omstandigheden bij mij, deden het stoppen. Al was dat tijdens dat programma nog niet bekend.
De uitzendingen op kickfm.net zouden nog tot 2e Kerstdag, 26-12-2010, “on-air” blijven. Walter beëindigde de uitzending met deze legendarische woorden, die  fantastische plaat van Andrew Gold en hilarisch bedacht en ‘meertalig’ einde (dat enkele minuten duurde)….

Het zou nog tot 2017 duurde voor ik weer terugkwam op de radio. Wederom met Kick FM. Gesteund door iedereen om mij heen om mijn hobby weer uit te oefenen. Ik kwam weer in contact met de omroep op Wieringen. Inmiddels was dit station omgedoopt naar Noordkop Radio (voorheen dus Zuiderzee FM). Daar maakte ik opnieuw kennis met Harm Jan Barelds en Bert Boontjes.
Er was veel veranderd. Een compleet digitale studio! Zelfs de CD spelers zag je er niet meer. Kortom, ik maakte kennis met een “playout-software-systeem”. De omroep draaide met Zenlex.
In de zomer van 2017 had ik mij aangemeld en ik zou vanaf september weer radio gaan maken. Dat kon zelfs op mijn vertrouwde stekje op de zaterdag tussen 16 en 18:00. De eerste uitzending werd meteen een vuurdoop: open dag bij de omroep met als insteek de officiële opening van Studio 1.
De eerste plaat die ik draaide, werd The Eurythmics – There must be an angel (playing with my heart).
Die eerste minuten klonken zo, op 9-9-2017:

Op 11 juli 2020 eindigde wat mij betreft het lokale avontuur. Van september 2017 tot en met die dag met veel plezier gedraaid bij Noordkop Radio. Kick FM had juist in de maanden juli en augustus, de zogenaamde “Vakantiekick” met 1 uur zomerradio en het 2e uur de “Kick FM dansclub”. 
De laatste die ik toen heb gedraaid werd Donna Summer, toepasselijker kon het niet, met de hit “Last dance”.

In diezelfde zomer werd Attic Radio verder klaargestoomd. In april begonnen de testuitzendingen van dit nieuwe Internet radiostation. Het was de bedoeling om begin september officieel te starten met gepresenteerde programma’s. 
Op 8 augustus 2020 was het een zeer warme zaterdag en mijn radiobloed ging zowat koken. Ik moest even een testuitzending maken. Aanvankelijk was het de bedoeling om het 1 uurtje te doen, het werden er uiteindelijk 2! 
De start van die “proefuitzending” klonk zo…

Eind augustus, om precies te zijn de 29e, ging het eigenlijk officieel van start. Ik presenteerde samen met Bert, de Zomerse 50. 
De officiële start van Attic Radio begon toen met een geweldige startjingle. Eentje die onder radiomakers zeer bekend klinkt! Je hoort aan het begin van deze uitzending Bert aan het woord met de introductie van deze Zomerse 50

Het weekend erna zou ik officieel met Kick FM starten. Dit was 5 september. Dat liep even anders (verderop meer daarover). Inmiddels had ik wel een ander programma erbij. Elke woensdag avond zou de woensdag, midden in de week, een uurtje dansbare klanken te horen zijn. De ‘Kick FM dansclub’ werd omgedoopt naar ‘Attic Dance Club’. Vanaf 20:00 uur 60 minuten lange de beste soul, funk en disco. Ik begon met “Funkin’ for Jamaica”… Luister naar een korte samenvatting van die eerste uitzending van 2 september 2020 hieronder

Later dat jaar werd er ook een jingle ingezongen. Detail: het moest de sfeer benaderen van de clubs en discotheken uit de jaren 70 en 80

 

Die eerste Kick FM op Attic Radio zou dus 5 september gaan plaatsvinden, maar juist op die dag kreeg ik een nieuw IP-adres van mijn provider. Wel zo lastig met een Internet radiostation als dat op zo’n moment gebeurt. We kregen het niet elkaar om vanuit mijn huis naar ‘The Mothership” geluid te sturen. De allereerste officiële Kick FM uitzending kwam dus op 12 september! 

Later meer….

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait nulla facilisi.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait nulla facilisi.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait nulla facilisi.

Sorry, that page does not exist.
Chat openen
Stuur een bericht naar de Studio?
Stuur een bericht naar de Kick FM Studio