KFM_logo_small-kopiëren.png

Dave Grohl is een en al muziek en abraham

20190114-grohl

Dave Grohl is vandaag jarig. Hij wordt vandaag 50 jaar. Hij is bekend als drummer, van de band rondom Kurt Cobain (Nirvana), maar ook van andere rockacts, zoals Scream (waar hij zijn start als jonge muzikant in rockcarrière maakte) en uiteraard sinds 1994 in de Foo Fighters.

Drumde hij nog in zijn eerste bandjes, tegenwoordig speelt hij meer gitaar. Maar hij is echt meer. Hij heeft een gave mini-docu geplaatst die ‘Play’ heet. Hierin zien we de Grohl op toesten, xylofoon, bas en tamboerijn spelen. Ook maakt hij een te gekke track waarin hij alle instrumenten speelt. Even de moeite waard om de 30 minuut-tellende-rock-docu te bekijken

Onlangs ‘mieterde’ Grohl ook nog van het podium af. Dat is niet nieuw, want het gebeurt hem vaker! Dit keer vond het plaats in Las Vegas waar hij een slokkie bier van een fan kreeg (maar morste over een speaker, pakte het blikje en slurpte deze leeg). Op zijn terugweg, langs het smalle gedeelte op de het podium bij de coulissen ging het wel mis. Kijk beetje uit voortaan, hè “ouwe”.