KFM_logo_small-kopiëren.png

Queen, dé film Bohemian Rhapsody

20181202-freddie

We kunnen met recht spreken over film! Ik heb ‘m gisteren eindelijk kunnen zien in de bioscoop. Super om ‘m gezien te hebben. Als je iets met muziek hebt, en wie heeft dat nou niet, dan moet je er beslist even naartoe gaan. De film over Queen en met name over Freddie Mercury. de excentrieke zanger, schrijver, performer en het boegbeeld van de rockgroep Queen.

De film, vernoemd naar hun grootste succeshit, Bohemian Rhapsody laat de begin periode zien zonder Freddie en John tot en met het beste optreden die ooit is vertolkt. Die eer is voor Queen op Live Aid in 1985. Dat optreden wordt zo vlekkeloos uitgevoerd dat het de terugkeer van Queen én Freddie Mercury in de band is! er ging nogal wat aan vooraf. Maar, Freddie liet ook enkele weken voor Live Aid weten dat “hij het had”. Aids dus.

Op 1 december, World Aids day, in de bioscoop deze geweldige film gezien. Waarin je de performer nog meer gaat waarderen hoe we hem eigenlijk allemaal kennen. Als Freddie Mercury, de geweldige vertolker die hij was. Zijn leven naast Queen was niet altijd even makkelijk.