KFM_logo_small-kopiëren.png

U2 Joshua Tree verschijnt in de bios

20181120-joshuatree-corbijn

Eén van de allerbeste U2 albums is ongetwijfeld The Joshua Tree. Origineel uitgebracht in 1987. Er bestaat ook een editie uit 2007 toen het album 20 jaar bestond en ook in 2017 werd het opnieuw uiitgebracht ter viering vabn het 30e jubileum.

Gekoppeld aan die leeftijd is de band op tournee gegaan en hebben ze beelden die de Nederlandse fotograaf en filmregisseur Anton Corbijn heeft geschoten gebruikt en is geprojecteerd op misschien wel het grootste videoscherm tijdens een concert. Naast Noord Amerika, is ook Midden en Zuid Amerika getrakteerd. In Europa heeft ook de band The Joshua Tree gevierd. Naast wat prima ander werk, is het complete album van begin tot eind integraal gespeeld. Naast het bekendere werk, worden nu eindelijk ook de juweeltjes van dat album eens een keer live gespeeld. Daarnaast kunnen we misschien ook wel concluderen, dat die nooit meer live vertolkt worden.

In Mexico (in oktober 2017 was het Ierse viertal daar aanwezig voor 2 avonden) is het concert gefilmd en zal in maart 2019 in de bioscoop worden getoond. Daarna, zal het ongetwijfeld ook te koop zijn op DVD.

Er zijn plannen, al berust dit nog op een gerucht, dat The Joshua Tree tour vanaf eind 2019 Australië, Nieuw Zeeland en Japan aan gaat doen.

Zie hieronder Mothers of the Disappeared met geweldig IEM geluid

Chat openen
Stuur een bericht naar de Studio?
Stuur een bericht naar de Kick FM Studio